Mijn naam is Tim Baart, ik ben 25 jaar oud en ik woon sinds kort in Delft. Ik werk vier dagen per week bij Auxil en zit hier nu 2 jaar lekker op mijn plek. Naast het werken ben ik ook nog bezig met een studie, ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn studie Informatica. Ik volg deze studie in Leiden.

Hoe ziet een vrijdag er voor mij uit? 

Ik vertel u graag wat meer over mijn werk en zal u daarom meenemen naar afgelopen vrijdag.

Het is bijna het einde van de week, ik begin de ochtend met een kop koffie en ga lekker achter mijn bureau zitten.
Waar ga ik vandaag mee aan de slag? Ik ga een systeem voor tests voor onze Database API afmaken en daarbij ook nog tests schrijven én uitvoeren. Door middel van deze tests vind ik ook meteen een klein foutje in de code. Het leuke van het testen is dat je gelijk resultaten kunt zien.

Om u even een klein inzicht te geven over de looptijd: De app waarmee ik mee bezig was, de API, heeft een aantal maanden geduurd. Het systeem voor de tests heeft iets minder dan 2 weken geduurd. Er gaat dus wel wat tijd overheen voordat iets daadwerkelijk gebruiksklaar is.

Om 12.30 gaan we even lekker lunchen, even achter het scherm vandaan!

In de middag ga ik met mijn collega, Erik, en Auxil eigenaar, Dave, om de tafel zitten. We hebben het over mogelijke nieuwe projecten en wat wij daarin kunnen betekenen. Als deze vergadering voorbij is, ga ik nog een aantal tests schrijven voor de API. Ik voer ze dan ook gelijk uit, zodat ik de problemen die hier eventueel uitkomen gelijk kan oplossen.

Wat was het leukste van deze dag?

Ik had vandaag één van de laatste onderdelen van de API af had gemaakt, dus dat is natuurlijk leuk. Zeker als je al lang met zo’n project bezig bent. Ook hebben we interessante ideeën besproken voor een mogelijk nieuw project. Verder heb ik geleerd hoe waardevol tests zijn voor een goed functionerend systeem.